Welkom op Kunstspektakel.nl

 
 

Het Kunstspektakel is een jaarlijks terugkerend evenement aan de Dorpsstraat te Leimuiden, waarbij de bezoekers de verschillende vormen van kunst die in de regio geuit worden kunnen bekijken en eventueel meedoen. Het evenement vind plaats rond de feestweek in juni, tezamen met de Rabo sponsorfietstocht.

Kunstspektakel 26 juni 2016 van 11.00 - 17.00 uur

De commissie Kunstspektakel biedt kunstenaars gelegenheid op het gebied van kunst o.a. schilderen, beeldhouwen, boetseren, fotografie en theater. Bij opgave laat u weten welke kunstvorm u beoefend, dan kunnen wij kijken of dit bij het geheel past.

Op deze site kunt u verslagen en fotoalbums van voorgaande edities bekijken en kunt u nieuwsberichten over komende edities lezen.

Kijk ook eens op onze Te koop pagina waar diverse schilderijen aangeboden worden.

Het Kunstspektakel wordt gesponsord door Rabobank, Partycentrum Keijzer en VSB Fonds.

Wilt u meer weten over het Kunstspektakel of uzelf aanmelden om mee te doen? Mail kunstspektakel@live.nl of bel 0172-509886 vragen naar Annelies.

Kunstspektakel 2017 op zondag 25 juni

Kunstspektakel in 2017 op zondag 25 juni !!

…………………..en al weer voor de 15de keer zal het spektakel plaatsvinden (van 11.00 tot 17.00uur) met als thema ‘Land & Leven’.
Ieder jaar vindt u dit buitenevenement in de Dorpsstraat t.h.v. Partycentrum Keijzer te Leimuiden. De vele belangstellenden worden getrakteerd op mooie kunstwerken, life painting, beeldhouwen en boetseren maar ook (straat)theater en muziek.
Al enthousiast geworden om ook actief met uw kunst bezig te zijn op ons Kunstspektakel?
Inschrijven kan vanaf nu via kunstspektakel@live.nl (of telefonisch via Annelies 0172-509886) waarna wij u een bevestigingsmail sturen met daarin het rekeningnummer voor overboeking van uw kraamhuur (€ 18,00 hele en € 9,00 halve kraam) waarna de inschrijving definitief is.
Geef bij inschrijving ook op of u een hele of halve kraam wilt, uw kunstdiscipline en met hoeveel personen u komt.
U zorgt uiteraard zelf voor de inrichting van uw kraam en denk daarbij ook aan eventueel een stoel/kruk. Van ons krijgt u koffie/thee en (max.) 2 lunchpakketten per kraam.
Denk ook eens na over het thema ‘Land & Leven’; wij kunnen u niet verplichten om aan dit thema te voldoen echter: wij zouden het wel leuk vinden!

Nieuwsgierig geworden? Kijk ook eens op www.kunstspektakel.nl met verslagen en foto’s van voorgaande jaren, of op onze facebookpagina (via de link op de website)
Hopelijk tot ziens…….
Maaike, Wil, Hans, Ada en Annelies

Kunstspektakel 2016

Met als thema: -ZON – ZEE – ZAND

We hebben er weer zin in, en ja, zonder jullie géén Kunstspektakel.

Dus geef je z.s.m. op via de mail kunstspektakel@live.nl of telefonisch 0172-509886 en vraag naar Annelies.

Het Kunstspektakel is een jaarlijks terugkerende buitenmarkt waar altijd veel belangstellenden de diverse kunststijlen komen bekijken en eventueel ook mee kunnen doen. De bedoeling is dat je als kunstenaar dan ook actief bezig bent met je kunstuiting. We ervaren deze dag al vele jaren als zeer gezellig , met muziek, theater en enthousiaste deelnemers.

De kosten voor het huren van een kraam zijn € 18,- (halve kraam is ook mogelijk) en hiervoor krijg je, per kraam, 2 lunchpakketten en koffie/thee van ons. Uiteraard zorg je zelf voor de inrichting van de kraam en vergeet niet eventueel een stoel mee te nemen.

Het is niet verplicht om iets met het thema - ZON – ZEE –ZAND – te doen, maar we zouden het wel leuk vinden.
Na opgave ontvang je het rekeningnummer voor overboeking van de kosten voor de kraam; als dit binnen is, is de inschrijving definitief en sturen we een bevestigingmail.

Kom genieten van – ZON – ZEE – ZAND – en geef je op als deelnemer!!
Hopelijk tot ziens....
Hans, Maaike, Wil, Ada en Annelies

Kunstspektakel 2015

Helaas, het Kunstspektakel is weer voorbij. Altijd weer een beetje afscheid nemen voor 'n jaar.
Maar................stil(l)even........we hebben een geweldige dag gehad, goed weer, leuk publiek en enthousiaste deelnemers!
Als je dit alles gemist hebt, volgend jaar zijn we er weer.

Hou de facebook pagina in de gaten, maar ergens in juni 2016, op een zondag, gaan we weer knallen!


Stil(L)even

Stil eens (l)even
Zesentwintig kraampjes vol
Met kunstenaars in angst en beven
'Wordt de dag stil of dol?'

Bij mijn eerste kraamervaring
Vergeet ik een stoel en laken
Maar voor ik een zucht kon slaken
Stopte een collega deze dwaling

Buurman Ruben schiet me te hulp
En leent een laken uit
Ook een stoel uit een naburige stulp
De dichter kan weer vooruit!

Maaike, Hans en Wil, de hele dag lopen ze rond
Van de vroege ochtend tot ver in de avond
Samen met de lieftallige Ada en Annelies
Voor brood, koffie en snoep op een spies

Het is avond, de markt is weer voorbij
De honderden kijkers en klanten zijn vertrokken
Maar als kunstenaars zijn we allemaal blij
Ook wij kunnen nagenietend tevreden afnokken

Kunstspektakel 2014

"Fleurig en Kleurig", was het thema van 2014

Wat een 'fleurige en kleurige' dag was het zondag 22 juni 2014. Dat kan je wel zien op de foto’s, waar de deelnemers uitpakten met kleur en fleur in hun schilderijen en tekeningen, keramiek, beelden, foto’s, glassieraden en glasblazen, zeepjes en mozaïeken. Ook het kinderpalet is weer een kleurig en fleurig geheel geworden, het is ‘t hele jaar te bewonderen. De living statue’s knalden er mooi uit in fluorkleuren, dit zal de bezoekers niet ontgaan zijn. Flamingo-, accordeon- én Ierse muziek en zang en, niet te vergeten, de deejay, speelden er fleurig op los en maakten de dag kleurig. Ook het lekkere zonnetje was hier debet aan.

Wij, als organisatie, hebben weer genoten van het enthousiasme van de deelnemers en van het toegestroomde publiek, waarvan velen op de fiets voor een rondje Rabo Fietstocht. We kunnen met een gerust hart zeggen 'het was weer geslaagd!' Dank aan de deelnemers én het publiek, en zeker.......tot volgend jaar, vóór of achter de kraam!

Hans, Maaike, Ada, Wil en Annelies

Bekijk ook de foto's van het Kunstspektakel 2014!

Kunstspektakel 2013

Het Kunstspektakel in juni 2013 was een geweldige dag met enthousiaste creatieve deelnemers. Lekker veel belangstelling van de bezoekers, redelijk weertje en mooie, swingende en grappige straattheater en muziek. Het thema 'Oude Meesters' kwam op diverse manieren tot leven bij onze kunstenaars. Kijk ook eens naar de KinderNachtwacht, welke op kleurrijke wijze is weergegeven op de wand naast Partycentrum Keijzer.

Wij, als commissie Kunstspektakel, hebben erg genoten van deze inspirerende dag en het geeft ons het duwtje om dit evenement in 2014 weer te organiseren!

Bekijk ook de foto's van het Kunstspektakel 2013!

Kunstspektakel 2012

Het tiende Kunstspektakel is één groot feest geweest, dit was ook het onderliggende thema deze dag. Alle deelnemers hadden er erg veel zin in en konden, onder het genot van een stralend zonnetje, de hele dag bezig zijn met hun kunst. Schilderen, beeldhouwen, glaskralen branden en pottenbakken, maar ook was er volop muziek en theater en de fotografieclub had veel bekijks.. Op het kinderpalet werden de ballonnen mooi geschilderd door de kleintjes en ook de schmink hadden volop belangstelling.

 

Het was lekker druk, mede door alle fietsers die de Rabobank Fietssponsortocht reden en toch eventjes afstapten om te genieten van al het moois en van een overheerlijk koekje ter ere van het 10 jarig bestaan.

De organisatie dankt iedereen die mee heeft geholpen om deze 10de juni tot een waar ‘feest’ te maken en hoopt u volgend jaar weer te zien. We hebben zelfs iemand die alle jaren als deelnemer mee heeft gedaan even in het zonnetje gezet.  Deze feestelijke dag zou ook niet gevierd kunnen worden zonder het Rabobank Stimuleringsfonds.

Bekijk ook de foto's van het Kunstspektakel 2012!

Kunstspektakel 2011

Met plezier kijken we als organisatie terug op een leuk en gezellig Kunstspektakel in Leimuiden. Het thema ‘Her-Gebruik’ was bij veel kunstenaars terug te vinden; ’n schilderij op een oud dienblad of oude flessen als stilleven, blokken gasbeton werden in één dag complete beelden, sieraden van fietsbanden en knijpers en tassen van ‘oude’ plastic tasjes, een deur werd volgeplakt met ‘her’-materiaal, keramieken beelden en ook manden van klei gemaakt en de kinderen konden zich uitleven op ’n stukje speksteen en op het kinderpalet schilderen in ‘echte’ schilderijlijsten. Het straattheater was helemaal in de ban van recycling; zelfs de jassen van de fietsers waren niet veilig. 

`

Gezellig werd het ook met de oude singeltjes die Dick draaide en het draaien van het orgel gaf ook een hoog ‘weet-je-nog-wel’ gehalte.

Mede doordat alle deelnemers zich goed hadden ingeleefd in het thema, is ook dit negende Kunstspektakel wederom een spektakel geworden. Dank aan alle kunstenaars en deelnemers, maar ook niet te vergeten de vele vrijwilligers die deze dag hebben geholpen en uiteraard ook dank aan het publiek!

In 2012 hopen we op een knallend en creatief tiende Kunstspektakel, zien we u dan ook (weer)?

Bekijk hier de foto's van het Kunstspektakel 2011!

Kunstspektakel 2010

Ook dit jaar is het kunstspektakel weer grandioos geweest; het mooie weer, de grote opkomst (ongeveer 5000 á 6000 bezoekers) en uiteraard het enthousiasme van de deelnemers was hier debet aan. Het kleurrijke van het thema Zuid-Afrika kwam goed tot zijn recht in de diverse schilderijen en tekeningen. De beeldhouwers en boetseerders kregen veel belangstelling en degene die even een potje wilden draaien op de schijf had daar toch wel moeite mee.  De dans en djembe groep kreeg veel toehoorders en meeswingers en de straattheateract was weer verrassend. Ook A3 en Lythemuthen waren van de partij en, met een kookpot en Afrikaanse living statues, helemaal in het thema. Een lekker hapje en drankje erbij en nog even kijken bij de fotoclub met Afrikaans getinte foto's, geweldig.

Al met al is de organisatie zeer tevreden over het verloop van de dag, mede ook door alle kunstenaars die actief bezig zijn geweest met hun mooie kunstwerken. Ook het publiek kon meedoen, bijvoorbeeld met het versieren van Afrikaanse maskers. Het gezamenlijke schilderij, gemaakt door de aanwezige kunstenaars, is een mooi kleurrijk geheel geworden van de Big Five.

In 2011 hopen we op weer zo'n geweldige dag! Aan ons en zeker ook aan de kunstenaars zal het niet liggen........

Kunstspektakel 2009

Er zijn weer veel mensen van de fiets afgestapt om te genieten van alles wat er te zien en beleven viel op zondag 14 juni 2009 op het terrein vanaf de Rabobank tot Partycentrum Keijzer op het gebied van kunst. Alle kunstenaars waren actief bezig met schilderen, beeldhouwen, boetseren, pottenbakken enzovoort, waarbij ook de kinderen mee konden doen. Ook houtsnijden, paintbrushen, kantklossen en lekkere ‘geitenwei’zeepjes met toebehoren ontbraken niet.

    

Het thema ‘vliegen’ is tot uiting gekomen in een blijvend ‘vlinder’-kunstwerk, een fraai beschilderd vliegtuig en een wand met kleurig geverfde vliegers. Ook de omstanders hebben gezamenlijk gewerkt aan een ‘zwaan’-schilderij. Muziek in de vorm van een troubadour en een draaiorgel en theater in de vorm van twee levende standbeeldbijen en een steltloper met zijn natuurvrouw droegen bij tot een gezellig en fleurig geheel.

We zien al weer uit naar volgend jaar!

 

Kunstspektakel 2008

Het Kunstspektakel 2008 op zondag 8 juni in samenwerking met de Rabofietssponsortocht is een gezellige dag geweest. Het was prachtig weer en veel fietsers stapten af om te genieten van de activiteiten rondom het Kunstspektakel.

    

Door een nieuwe indeling met meer ruimte voor de kunstenaars en de bezoekers, hebben meer mensen actief deel kunnen nemen aan dit evenement.

Voor een indruk van deze dag, geniet van de foto's!

Kunstspektakel 2007

Het Kunstspektakel 2007 op woensdag 13 juni was weer een groot succes! Dit jaar werd het vijfjarig bestaan gevierd en iedereen was dan ook van harte welkom om de hele middag én dit keer ook avond bij te wonen. Schilders, beeldhouwers, keramisten, living statues, straattheater, glasblazer en nog veel meer. Om 20.00 uur was er een kunstveiling waarin werken werden geveild die te maken hebben met de regio en in voorgaande weken zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars.

Ook voor de kleinsten was er vanalles te doen, zoals de activiteiten van de Scouting '63 en het Kunstpalet met het schilderen van maskers.

Bekijk ook de foto's van deze editie!

 Zie ook In de media:

Kunstspektakel 2006

Het succes van voorgaande twee edities heeft de Commissie Kunstspektakel geïnspireerd de organisatie van het evenement opnieuw ter hand te nemen. Dit jaar hebben we, op velerlei verzoek, zowel een middag- als een avondprogramma.

Eén van de blikvangers is evenals vorig jaar het onderdeel Kunst en Kitsch met medewerking van Veilinghuis Glerum. Het Kunstspektakel wordt als vanouds opgeluisterd met tientallen amateur kunstenaars. Leden van de Schilderclub Jacobswoude, die vanaf het eerste Kunstspektakel in 2003 zeer enthousiast zijn over het evenement, zullen ook dit jaar aanwezig zijn. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten, die geheel in het teken staan van kunst. De bezoekers, groot en klein, kunnen niet alleen kijken, maar actief deelnemen aan diverse onderdelen. Vanaf 19.00 uur wordt het geheel nog gezelliger met de muziek van het Haarlems Straatorkest.

Zie ook In de media:

Foto's van deze editie zijn terug te vinden in het Fotoalbum.

Kunstspektakel 2004

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft het kunstspektakel in Leimuiden vele enthousiaste reacties gekregen. Woensdag 16 juni vonden veel mensen de weg naar dit evenement, dat tegelijkertijd met de braderie werd gehouden. De Dorpsstraat was geheel afgesloten voor het verkeer, zodat er alle ruimte was voor de vele schilderactiviteiten, een gezellig terras , live music en natuurlijk de vele bezoekers.

 

Veel mensen kwamen al vroeg naar de kunst en kitsch met schilderijen, vazen, beeldjes en andere attributen. Sommigen vertrokken opgetogen naar huis met hun ineens zo waardevolle voorwerpen, anderen keken bedenkelijk naar hun echte prullaria. Overal zaten en stonden schilders heerlijk in het zonnetje te schilderen.

Veel belangstelling trok ook de plaatselijke toneelvereniging met hun prachtige act. De toeschouwers vroegen zich af hoe de actrices zo prachtig synchroon konden zwemmen in hun eigen gemaakte zwembad. De jeugd leefde zich ondertussen uit op het schilderpalet. De mooiste sporten werden vastgelegd op het metershoge doek.

De sneltekenaar was erg in trek en ook de beeldhouwer genoot van de grote belangstelling voor zijn creaties. Kinderen traden op met hun eigen instrumenten en ondertussen werkten vele bezoekers, groot en klein, aan een meterslang graffiti schilderij.

Kortom, het was een en al bedrijvigheid. Wij willen de sponsors en alle mensen, die hun medewerking aan dit spektakel hebben verleend hartelijk danken. Vanwege de grote belangstelling komen we volgend jaar met een uitgebreider programma .

Zie ook In de media:

Kunstspektakel 2003

Op de woensdag van de kermisweek in Leimuiden werd gedurende de braderie een nieuw evenement geïntroduceerd, namelijk het Kunstspektakel. Living statues, portretschilderen, boetseerdemonstraties, live schilderen onder begeleiding van bekende kunstenaars als Kanbier en Justin Donker, van alles was mogelijk.

Om de typische Parijse sfeer te evenaren was er onder andere een jeu de boules baan aangelegd. Voor de kinderen was er de kunstwand, waarop zij hun creativiteit konden botvieren. Het evenement was zeer geslaagd en zal ook een volgende braderie een vervolg gaan krijgen.

Zie ook In de media:

Inhoud syndiceren